Marți, 17.05.2022, publicația Forbes România a găzduit prima ediție a Galei Forbes Residential Buildings “The New Way of Living 2022”, eveniment la care Cosmopolis a fost desemnat drept  “Cea mai importantă dezvoltare rezidențială din regiune”

În momentul de față, Cosmopolis - cel mai amplu proiect rezidențial din România construit după 1989 - a ajuns ca în cei 15 ani de existență să găzduiască aproximativ 14.000 de locuitori, cu un număr atât de mare de rezidenți, cartierul ajungând să se compare cu orașe precum Râșnov din Județul Brașov și Vatra Dornei din Județul Suceava. Populația din interiorul cartierului din nordul Bucureștiului este chiar mai mare față de cea a orașului Otopeni din Județul Ilfov. 

“În numele echipei Cosmopolis vă mulțumesc pentru acest premiu, care are o însemnătate foarte mare.  Ce am reușit să construim în ultimii 15 ani a avut un impact foarte bun atât pentru piață, cât și pentru locuitorii cartierului nostru.

Acest premiu este încă o dovadă că efortul nostru din acești 15 ani a meritat și vom continua să dezvoltăm și în următorii 15 ani.

Am devenit Cea mai importantă dezvoltare rezidențială din regiune, cu 14 mii de clienți”, este mesajul de mulțumire a noului CEO Cosmopolis - Ozan Tuncer - adresat pe scena Galei Forbes, la care au participat zeci de reprezentanți ai celor mai importante dezvoltări imobiliare din România.

Prima ediție a Galei Forbes Residential Buildings a premiat companiile care s-au reinventat și s-au adaptat noilor cerinţe impuse de contextul actual al economiei.

“De cand a fost pusă fundația primei locuințe din complexul nostru și până astăzi, comunitatea Cosmopolis a devenit mai mult decât un proiect imobiliar, el este acum un micro-univers, un “Oraș numit acasă”

Până la sfârșitul acestui an estimăm că vom avea finalizate și vândute peste 5.000 de unități și o investiție totală de aproximativ 380 de milioane de euro.

Doar în ultimii 2 ani aproximativ 3.000 de persoane au ales Cosmopolis, ceea ce înseamnă o creștere cu aproape 30% a comunității noastre doar în perioada 2020 – 2022.  Am ajuns acum la un total de 14.000 de locuitori, iar planurile noastre de extindere se întind până cel puțin în anul 2033, când estimăm că vom ajunge la peste 30.000 de locuitori” declară Gabriel Voicu, vicepreședinte SVN, project manager Cosmopolis.