Programeaza o vizita
Promotia lunii Iulie

facebook-cosmopolis

instagram-cosmopolis

youtube-cosmopolis

Cosmopolis dă viață NOUĂ pentru cel mai VECHI spital pediatric din România




Cosmopolis a construit un loc de joacă și un parc nou pentru cel mai vechi spital pediatric din România. În locul vechiului spațiu abandonat și neprimitor, micuții pacienți ai Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” au acum un loc de recreere, în care pot uita pentru câteva minute de boală și pot copilări din nou.

Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”  (Institutul Mama și Copilul) tratează unele dintre cele mai grave cazuri pediatrice din România, de multe ori pacienții fiind lăsați singuri pe perioada internării pentru că provin din medii defavorizate sau centre de plasament. Parcul institutului reprezenta în trecut un pericol pentru pacienți, aparținători și cadrele medicale, ultima renovare majoră fiind făcută în anul 2008. Locul de joacă era abandonat, mai mulți copaci erau în pericol să se prăbușească peste clădire sau trecători, iar elementele de joacă din interior erau depășite moral. În plus, mulți dintre pacienți suferă de tulburări psihice sau au defecte locomotorii iar locul de joacă nu era adaptat acestor nevoi speciale.

Cosmopolis și-a propus să ofere o imagine nouă spitalului, odată cu renovarea în totalitate a spațiului de joacă aflat în interiorul curții Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”.

Pentru a adapta parcul la nevoile actuale ale pacienților, medicii și asistentele unității au avut un cuvânt important în recompartimentarea parcului și alegerea noilor elemente de joacă. Plecând de la nevoile pacienților cu dizabilități fizice, cu sprijinul Salvați Copiii, au fost alese piese de mobilier și elemente de joacă speciale, care să poată fi utilizate în siguranță, chiar și de pacienții care nu au un însoțitor.

Spațiul de joacă și parcului din curtea spitalului au fost ecologizate, în paralel cu toaletarea copacilor, achiziția de mobilier urban și elemente de joacă, și crearea unui spațiu de relaxare în aer liber pentru cadrele medicale.

Renovările făcute la unitatea medicală au arătat managementului spitalului că încheierea de parteneriate de tip public-privat (Spital – ONG – complex rezidențial) pot aduce plus valoare spitalului, beneficiari fiind pacienții și cadrele medicale. 1.000 de pacienți și aparținătorii lor (în decursul unui an calendaristic), plus cadrele medicale pot beneficia acum de noile spații.